منوی سایت

پنجشنبه ۲۶ دی ۱۳۹۸
سرانجام مصوبه حذف تنوع مدارس از زبان معاون وزیر

پرونده تراژدی عدالت آموزشی در هفت شماره به نقد بخش‌هایی از وضعیت آموزشی کشور پرداخت و تلاش کرد تا مواردی را که از چشم مسئولان دور مانده، تذکر دهد و البته تلاش کرد تا منطقی و بر پایه انصاف به نقد مسائل بپردازد، حالا معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ضمن مطالعه این پرونده، با دانشجو از عدالت آموزشی و تراژدی آن همچنین سرانجام مصوبه حذف تنوع مدارس می‌گوید که در دو قسمت منتشر خواهد شد.

 

 

رضوان حکیم زاده در خصوص مصوبه حذف تنوع مدارس و سرانجام آن گفت: مدارسی که این‌ها نوع و کاربردشان از دیگر مدارس متفاوت است مانند: مدارس شبانه روزی، مدارس مناطق عشایری که بسته به شرایط، شیوه مدیریت متفاوتی دارند و وجود این‌ها عین عدالت آموزشی است که به هیچ وجه حذف نمی‌شوند. وی افزود: نسبت به مصوبه حذف تنوع مدارس سوتفسیر‌ها و برداشت‌هایی شد و شاید نمایندگان توضیحات بهتری را ارایه بدهند چراکه ما در جریان گفتگو‌ها نظراتشان بودیم و اصلا در این مصوبه صحبت از حذف مدارس که شرایط خاص دارند، نیست. مدارس شبانه روزی و مدارس عشایری جزو مدارس دولتی هستند و نوع دیگری از مدارس نیستند و صرفا ساعات و شیوه اداره آن‌ها متفاوت است.

حکیم‌زاده تصریح کرد: فرض کنید مدارس عشایری، مدارس کوچرو و سیار هستند و معلمان این مدارس از منطقه‌ای همراه عشایر به منطقه دیگری کوچ می‌کند، چادر برپا می‌کند پس طبیعتا قرار نیست حذف شوند و قطعا به هیچ وجه حذف نمی‌شوند. وی ادامه داد‌: اساس بحث حذف تنوع مدارس برمی گردد به موضوع جداسازی‌هایی که براساس شرایط خاص یا طبقات اقتصادی اجتماعی اتفاق می‌افتد و البته سند تحول بنیادین هم تاکید کرده تا محیط آموزشی را به محیطی نرمال و فراگیر تبدیل کنیم که در آن همه دانش آموزان از طبقات مختلف و با بهره‌ی هوشی متفاوت در کنار همدیگر باشند؛ هر چه محیط طبیعی‌تر باشد به جامعه انسانی بسیار نزدیک‌تر است و دستاورد‌های بسیار بهتری خواهد داشت.

معاون آموزش ابتدایی گفت: این اتفاق در نظام‌های آموزشی پیشرو به جریان افتاده، اگر ما هم به سمتی برویم که آن جداسازی‌های غیرضروری را کم کنیم، می‌توانیم دستاورد‌های بهتری داشته باشیم. با توجه به این نکته که در طی حذف تنوع مدارس تعدادی از مدارس ویژه استعداد‌های درخشان نیز حذف می‌شوند و شرایط تحصیل لازم برای نخبگان از بین می‌رود، حکیم زاده توضیح داد: قطعا شناسایی نخبه‌ها و داشتن برنامه خاص برای آن‌ها و غنی سازی برنامه درسی امر مهمی است، اما معنی آن جداسازی نیست.