به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در دنیای امروز، رابطهای مستقیم بین توسعه تکنولوژی و پیشرفت در ابعاد مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی هر کشور برقرار است. بهطوریکه میتوان گفت تکنولوژی علت اساسی برای ایجاد ثروت، دانایی و توانایی کشورها بوده و ابزاری قدرتمند در توسعه ملی بهشمار میآید. تکنولوژی طبق تعریف اسکاپ، چهار رکن اساسی انسان، ماشین، سازمان و اطلاعات دارد که تعامل اینها با یکدیگر موجب رشد و توسعه اقتصادی میشوند.
از میان چهار رکن تکنولوژی، انسان نقشمحوری و بنیادی دارد. استفاده از بهترین و مدرنترین ماشینآلات بدون نیروی انسانی متخصص و ماهر ممکن نیست. اینجاست که اهمیت دانشگاه بیش از پیش روشن میشود.
دانشگاه محل تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر است و اگر این نیروی انسانی متخصص بتواند دانش و مهارت خود را در عرصه تولید و صنعت به کار بندد، بیترید موجب پیشرفت خواهد شد همه این موارد در شرایطی است که کارشناسان معتقدند که دانش در کلاسهای دانشگاه و مهارت در محیطهای صنعتی حاصل میشود.
در راستای سلسله بازدیدهای اساتید دانشگاه تهران از کارخانجات صنعتی فولاد به همت دکتر امیررضا قیامیآزاد سرپرست مرکز تخصصی صنعت فولاد دانشگاه تهران اینبار بازدیدی از شهرک صنعتی صفادشت کرج شامل مجموعه کارخانجات فولاد کشور برگزار شد. در این بازدید دکتر مهدی ملکان رئیس دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران از منظر مواد ورقههای فولاد، فرآیندهای جوشکاری، بهینهسازی و ... دکتر فریبرز جولای رئیس دانشکده مهندسی صنایع از منظر خطوط تولیدی کارخانجات و برنامهریزی سازمانی مربوط به تولیدکنندگان دکتر سید مصطفی رضوی رئیس پردیس بینالمللی کاسپین از منظر امکان ادامه تحصیل صنعتگران در دانشگاه تهران دکتر کاظم فولادی ریاست دانشکده مهندسی دانشکدگان فارابی، دکتر عبدالرضا سیف رئیس بسیج اساتید دانشگاه تهران، اعضای سازمان نظام مهندسی استان تهران و شماری از دانشجویان ارشد حضور داشتند.
امیررضا قیامیآزاد عضو هیأت علمی دانشگاه تهران با بیان اینکه در کشور بهطور متوسط سالانه ۴۰ میلیون تن فولاد تولید و قیمت متوسط هر کیلو آهن ۴۰ هزار تومان است، اظهار میکند: حاصلضرب این دو حدود ۱۶۰۰ همت ارزش مصالح تولیدی فولاد در کشور است.
وی با بیان اینکه این حجم عظیم از صنعت فولاد با این میزان تولید سالانه بدون ارتباط و تعامل با نهاد علم و دانشگاه امکانپذیر نیست، در ادامه میافزاید: دانشگاه تهران که بهعنوان نماد آموزشعالی کشور شناخته شده است در ارتباط با صنعت میتواند با تربیت نیروی انسانی متخصص و ماهر در محیط دانشگاه و صنعت نیازهای فنآورانه و نوآورانه صنعت برای هر چه سریعتر رسیدن به توسعه پایدار را فراهم کند.