شناخت و نحوه عملکرد اندام و سیستمهای بدن انسان را فیزیولوژی گویند.
فیزیولوژی ورزشی به ۴ بخش فراگیر تقسیم میشود: آمادگی جسمانی، فیزیولوژی ماهیچهها، فیزیولوژی گردش خون، فیزیولوژی تنفس
بدن انسان برای اینکه بتواند نقش خود را به طور مؤثر در زندگی ایفا کند باید از آمادگی جسمانی خوبی برخوردار باشد یعنی به طور مداوم انرژی لازم را در اختیار داشته باشد تا بتواند وظایف خود را به نحو احسن انجام دهد. وقتی سخن از آمادگی جسمانی به میان میآید مقصود از آن داشتن چنان قلب، رگهای خونی و ششها و ماهیچههایی است که بتوانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند و با شور و نشاط تمام در فعالیتها و تفریحات سالمی شرکت کنند که افراد عادی و غیر فعال از انجام آنها ناتوانند.
عوامل متعددی در آمادگی جسمانی مؤثر است اما چهار عامل بیش از عوامل دیگر در این میان ایفای نقش میکنند این عوامل عبارتاند از (نیروی ماهیچه، استقامت ماهیچه، انعطاف ماهیچه و استقامت قلبی ریوی) می باشد. فیزیولوژی ورزشی اعمال بدن موجودات زنده به ویژه انسان را به هنگام فعالیت مورد مطالعه قرار می دهد. سلول ها و بافت های بدن موجودات زنده با یکدیگر در ارتباط هستند. فعالیت های بدنی در هنگام ورزش روی این ارتباط اثر می گذارد. این اثر درشرایط زمانی، مکانی، محیطی، سنی، جنسی ونژادی تغییر می کند که این مباحث در حوزه فیزیولوژی ورزشی مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.
گسترش و اعتلای روز افزون علوم در زمینه های مختلف سبب شده که مطالعات و تحقیقات علمی، بسیار تخصصی و هدفمند شوند. مطالعات و تحقیقات علوم ورزشی از جنبه های عمومی و مولکولی تا مهندسی ژنتیک ورزشی اثر حرکت و فعالیت های بدنی را بر عملکرد و حفظ و بهبود سلامت بدن انسان مورد بررسی و کنکاش قرار می دهد. براین اساس، گرایش های که در رشته تربیت بدنی و علوم ورزشی پیش بینی و دایر می شوند، مرتب افزایش می یابند. با توجه به اهمیتی که برای سلامت انسان ملحوظ است، تاسیس گرایش فیزیولوژی ورزشی پیشنهاد می گردد
فیزیولوژی ورزشی اعمال بدن موجودات زنده به ویژه انسان را به هنگام فعالیت مورد مطالعه قرار می دهد. سلول های و بافت های بدن موجودات زنده بسیار متحد و هماهنگ با یکدیگر در ارتباط هستند. فعالیت های بدنی با شدت ها و مدت ها متفاوت روی این ارتباط اثر میگذارد. این اثر درشرایط زمانی، مکانی، محیطی، سنی، جنسی ونژادی تغییر می کند و در حوزه فیزیولوژی ورزشی مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.
دوره کارشناسی ارشد گرایش فیزیولوژی ورزشی به دو مرحله آموزشی و پرورشی تقسیم می شود. طول دوره برای دانشجویان تمام وقت، حداقل 2 سال و نظام آموزش آن مطابق آیئن نامه های شورای عالی برنامه ریزی درسی است دانشجو پس از موفقیت در دوره آموزشی، مرحله پژوهشی را آغاز می کند و به مطالعه و تحقیق در زمینه موضوعی خاص زیر نظر استاد راهنما برای تهیه و تدوین پایان نامه می پردازد.
طول هر نیمسال تحصیلی 16 هفته آموزشی است. هر واحد درس نظری به مدت 16 ساعت و هر واحد درس با آزمایشگاهی 32 ساعت خواهد بود.