منوی سایت

مقدمه

دانشگاه پیام نور در سال 1367پس از تجمیع امکانات دانشگاه آزاد ایران و ابوریحان بیرونی، به عنوان تنها دانشگاه آموزش باز و از دور در جمهوری اسلامی ایران تاسیس شد.مدارکی که این دانشگاه به دانشجویانش اعطاء می‌نماید معتبر و هم تراز مدارک دیگر دانشگاه‌های دولتی است.پیام نور فعالیت آموزشی خود را با پذیرش اولین گروه دانشجویی در 5 رشته تحصیلی و در 28 مرکز آغاز کرد. دانشگاه پیام نور علاوه بر پذیرش دانشجو از طریق آزمون سراسری که سالیانه توسط سازمان سنجش برگزار می‌گردد؛ از طریق برگزاری دوره‌های فراگیر نیز دانشجو می‌پذیرد. این دانشگاه در حال حاضر دارای 495 مرکز و واحد در سراسر کشور است که به شکل استانی در 31 استان ساماندهی شده‌اند و نیز دارای یک مرکز برون مرزی تحت نام دفتر برنامه ریزی و هماهنگی مراکز بین‌الملل است که در سازمان مرکزی مستقر می‌باشد. تعداد اعضای هیات علمی این دانشگاه در رشته‌های مختلف بالغ بر 3800 نفر و تعداد دانشجویان بالغ بر 850 هزار نفر است.دانشگاه پیام‌نور، دانشگاهی است با هویت ایرانی - اسلامی که برای ایفای نقش و مسئولیت خود در جهت تحکیم جایگاه علمی و پژوهشی در میان دانشگاه‌های باز و آموزش از راه دور دنیا به گسترش رشد و تعالی تقوی و فضائل انسانی، ارتقاء علمی و پژوهشی، تعمیق جنبش نرم افزاری، امید بخشیدن و گسترش دامنه دانش، یادگیری در همه جا، همه وقت و برای همه در محیطی ایمن و مبتنی بر عدالت در راستای سیاست‌های کلان جمهوری اسلامی ایران در سطح ملّی و جهانی اهتمام می‌ورزد.
دستاوردهای دانشگاه پیام‌نور عبارتند از: اشتغال به تحصیل بیش از 850 هزار دانشجو در سال 1393در این دانشگاه، پوشش حدود 30 درصدی از کل دانشجویان کشور، توسعه بیش از 500 مرکز و واحد دانشگاهی در اقصی نقاط کشور، کسب رتبه دوم آسیا و رتبه ششم جهان در میان دانشگاه‌های باز و از راه دور، و کسب رتبه برتر فرهنگی دانشگاه‌های ایران در سال 1389و کسب رتبه برتر خدمت رسانی به دانشجویان شاهد و ایثارگر در سال 1390.
دانشگاه پیام‌نور دارای مراکز متعدد ورزشی، مذهبی، و کانون‌های فرهنگی و امور فوق برنامه بوده و سعی در هدایت انرژی بالقوه جوانان در مسیرهای صحیح را دارد.گسترش هر چه بیشتر تبادل اطلاعاتی علمی با دانشگاه‌ها و مجامع معتبر تحقیقاتی بین المللی، از جمله اهداف دانشگاه پیام‌نور بوده که از مهمترین فعالیت‌های صورت گرفته در این حوزه می‌توان تفاهم نامه‌ها و قراردادهای همکاری منعقد شده با دانشگاه‌های:رادیو تلویزیونی (چین)، ایندیراگاندی و جامع ملی اسلامی (هندوستان)، چندرسانه‌ای و بین‌المللی اسلامی (مالزی)، تشرین، افتراضیه و دمشق (سوریه)را نام برد.این دانشگاه همچنین در چندین مجمع علمی بین المللی معتبر در دنیا مانند:انجمن آسیایی دانشگاه‌های باز، انجمن بین المللی آموزش باز و از راه دور و اتحادیه دانشگاه‌های جهان اسلام عضویت فعال دارند.

اهداف کیفی دانشگاه پیام‌نور

* توسعه و تعمیق آگاهی دینی، تبیین و استقرار ارزشهای ایرانی-اسلامی در راستای آراسته شدن دانشگاهیان به فضایل اخلاقی.
* توسعه و تعمیق فرهنگ علم‌گرایی، روحیه خودباوری علمی و بینش سیاسی – اجتماعی دانشگاهیان.
* شکوفا سازی استعدادهای علمی و پژوهشی و تقویت روحیه ابتکار و کارآفرینی در جامعه.
* فراهم آوردن امکان برخورداری از آموزش استاندارد و یکسان صرفنظر از محل زندگی و کار دانشجویان مبتنی بر روش‌ها و منابع جدید اطلاعاتی.
* دسترسی به تحصیلات عالیه برای همه کسانی که استعداد و علاقه لازم را دارند، صرفنظر از شروط و قیود رسمی.
* توسعه زیرساخت‌ها و کارآمدسازی نظام‌های اداری دانشگاه از طریق فرآیندهای مبتنی بر تفکر ساخت یافته و بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا.
* توسعه و توانمندسازی اعضای هیأت علمی و کارکنان در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز دانشگاه.
* ارتقاء جایگاه و موقعیت ملّی و بین المللی دانشگاه و سرآمدی در آموزش‌های نیمه حضوری، باز و از راه دور در منطقه.
اهداف کمی دانشگاه پیام‌نور در برنامه پنجم توسعه (1394-1390)
* افزایش نسبت دانشجویان تحصیلات تکمیلی از 65/1 درصد به حداقل 15 درصد.
* افزایش سهم دانشجویان فنی و مهندسی از 11 درصد به 21 درصد، علوم پایه از 13 درصد به 17 درصد، کشاورزی از 4 درصد به 9 درصد، هنر از 07/0 درصد به 4 درصد و علوم انسانی از 72 درصد به 49 درصد.
* افزایش نسبت اعضای هیأت علمی با رتبه استادیاری و بالاتر به حداقل 25 درصد کل اعضای هیأت علمی.
* افزایش سرانه فضا از حدود 1 مترمربع به حدود 5/3 متر مربع.
* افزایش تعداد مراکز بین‌المللی دانشگاه به حداقل 25 مرکز.
* افزایش تعداد قطب‌های آزمایشگاهی و مراکز پژوهشی به حداقل 31 واحد.
* افزایش نسبت دانشجویان شرکت‌کننده در دوره‌‌های مجازی به حداقل 5/12درصد کل دانشجویان دوره‌های نیمه حضوری.
* انتشار حداقل یک نشریه علمی ـ تخصصی در هر گروه آموزشی.
چشم انداز دانشگاه:
دانشگاه پیام نور در افق 1404 دانشگاهی با ویژگی‌های ذیل است:
* توسعه یافته، پویا، متناسب با مقتضیات فرهنگی، جغرافیایی و تاریخی ایران و متکی بر اصول اخلاقی و ارزش‌های اسلامی- ایرانی
* توانا در تولید، انتشار و حفظ دانش و پژوهش‌های متکی بر آموزش‌های نیمه حضوری، باز و از دور و توانمند در راستای حل چالش‌های جهانی
* پویا در جهت جذب نیروهای خلاق و نخبگان علمی و پژوهشی
* جامع و فراگیر در گستره سرزمینی و فراسرزمینی منطبق با استانداردهای جهانی
* دارای تعامل سازنده و مؤثر با مراکز علمی جهان در زمینه علم و فناوری و پژوهش براساس مصالح نظام جمهوری اسلامی ایران
تاریخچه دانشگاه پیام نور استان البرز:
دانشگاه پیام نور استان البرز در تاریخ 2/11/89 به ریاست آقای دکتر محمدعلی قره شروع به کار نمود.دانشگاه پیام نور استان البرز دارای یک مرکز ستادی، یک مرکز و5 واحد دانشگاهی است و در مجموع 24هزاردانشجو در این استان مشغول به تحصیل می باشد .
در شهریور ماه سال 1394 دکتر محمد علی کریمی به عنوان سرپرست دانشگاه منصوب شد و در فروردین ماه سال 95 دکتر جلالیان رئیس دانشگاه پیام نور استان گردید.

مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور استان البرز :

1-دانشگاه پیام نور مرکز کرج با 13هزار دانشجو در مقطع کارشناسی وکارشناسی ارشد
2-واحد هشتگرد با3 هزار دانشجو در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد
3-واحد ماهدشت 3 هزاردانشجو و در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد
4-واحداشتهارد با 2هزاردانشجو در مقطع کارشناسی
5-واحد نظرآباد با 2هزاردانشجو در مقطع کارشناسی
6-واحدطالقان با 812 دانشجو در مقطع کارشناسی

زیربنای فضای آموزشی البرز حدودأ نزدیک به 38000 متر مربع می باشد.