منوی سایت

چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۱
تاکید بر نقش تمدن‌سازی دانشگاه‌ها از محور‌های طرح تحول در آموزش عالی است

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و مدیران ارشد استانی گفت: در طرح تحول پیش‌بینی شده است که تا ۲۰ درصد از دانشجویان دکترا سال آینده را استاد محور پیش ببریم.


پیام نوری‌ها فاتح رتبه‌های برتر دانشگاه‌های کشور/ شرط‌ رئیس دانشگاه پیام نور برای بازگشت به ماموریت اولیه


به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، دکتر قاسم عموعابدینی معاون آموزشی وزیر علوم در در همایش طرح تحول آموزش عالی، اثرات حضور تمدن اسلامی در غرب را نشان از پیشرفت‌های علمی ایران اسلامی عنوان کرد.

وی ضمن اشاره به اهمیت جریان تمدن‌سازی در گام دوم انقلاب اظهار داشت: نقش اصلی دانشگاه‌ها تمدن‌سازی است و جریان تمدن‌سازی از مکتب‌خانه‌ها، حوزه‌های علمیه و دارالفنون‌ها نشات گرفته است.

معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به سند طرح تحول دولت سیزدهم تصریح کرد: بخش مهمی از این سند تحول مربوط به آموزش عالی است. وی افزود: نقش دانشگاه‌ها در بحث تمدن‌سازی در گام دوم انقلاب بسیار مهم و تاثیر گذار است.

دکتر عموعابدینی ضمن تشریح طرح سند تحول آموزش عالی اظهار داشت: حدود ۶ چالش در این سند برای آموزش عالی شناسایی و نقش دانشگاه‌ها در رفع این چالش‌ها مطرح شده است.

وی افزود: نشانگر‌های وضعیت مطلوب شامل مواردی مانند؛ ارتقا سطح امید اجتماعی، مسئولیت پذیری ملی، سلامت معنوی و اشتغال پذیری دانشجویان و همچنین افزایش توسعه یافتگی علوم و فناوری‌های نیاز محور، مزیت محور و اولویت محور با تاکید بر علوم انسانی تحولی است.

معاون آموزشی وزارت علوم چرخش‌های تحول‌آفرین در این سند را مطرح و تصریح کرد: در طرح تحول، آموزش متمرکز بر توسعه کمی، تقاضای اجتماعی، تخصص پسند و فرد محور به تربیت متمرکز بر توسعه کیفی، اشتغال‌پذیری، تخصص‌گرا، اخلاق مدار و خانواده محور تغییر می‌یابد. همچنین از پژوهش صرف معطوف به ارتقا جایگاه علمی بین المللی به پژوهش‌های نیازمحور، مزیت‌محور اولویت محور توجه می‌شود.

معاون آموزشی وزیر علوم در ادامه افزود: از الگوی جامعه محور در توسعه کارکرد‌های اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دانشگاه اسلامی استفاده می‌شود. همچنین در کمک دانشگاه به دولت و ایجاد وحدت رویه در ماموریت‌های دانشگاه‌ها، خود اتکایی و استقلال ضابطه‌مند و پذیریش تنوع در ماموریت‌های دانشگاه‌ها تغییراتی انجام می‌شود.

وی افزود: از دیگر موارد می‌توان به بین المللی سازی خود مشروع به دیپلماسی علمی و فناوری هوشمند و اثر بخش نیز اشاره نمود.

دکتر عمو عابدینی در ادامه، ناکارآمدی در نظام حکمرانی و اداره دانشگاه ها، پاسخگویی ناکافی دانشگاه‌ها به نیاز‌ها و مسائل جامعه، توسعه نیافتگی نظام فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها، ضعف در همکاری‌های علمی و بین‌المللی و فناوری‌های بین‌المللی را از جمله چالش‌های سند تحول دانست که باید مورد توجه قرار گیرد.

شایان ذکر است دکتر حسین هرسیج رییس دانشگاه اصفهان نیز در این مراسم ضمن تاکید بر ارتقا کیفی سطح آموزش در دانشگاه و دستیابی به جایگاه بالاتر در سطح ملی و بین المللی اظهار داشت: دانشگاه اصفهان با بیش از ۷۵ سال قدمت یکی از بزرگترین و تاثیرگذار‌ترین مراکز علمی کشور است که در حال حاضر با حضور ۱۵۰۰۰ دانشجو، دو مرکز آموزش عالی شهرضا و خوانسار، ۴۰درصد دانشجویان تحصیلات تکمیلی، ۱۰درصد دانشجو یان خارجی، حدود ۲۳ نفر نسبت دانشجو به استاد، حدود یک نفر نسبت استاد به کارمند، حدود ۶۵۰ عضو هیأت علمی که ۶۰درصد آن‌ها دانشیار به بالا هستنند مشغول به فعالیت است.

رئیس دانشگاه اصفهان در ادامه تصریح نمود: برنامه‌های راهبردی دانشگاه اصفهان با توجه به سیاست‌های تحولی ریاست جمهوری و وزارت علوم تدوین شده است و برنامه‌های راهبردی ما تحت عنوان دانشگاه جامعه محور و تمدن ساز در حال پی گیری و اقدام است.

وی ضمن تاکید بر افزایش اقتدار جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: فعالیت‌های راهبردی دانشگاه اصفهان با تکیه بر شعار دانشگاه جامعه محور و تمدن ساز در راستای افزایش ارزش افزوده در کشور و دستیابی به استقلال با محوریت دانش است.